1. Home
  2.  » 
  3. Activiteiten
  4.  » 
  5. Kartbaan
  6.  » Over de kartbaan

Over de kartbaan

The Maxx Veenendaal beschikt over een indoor kartbaan met elektrische karts. Durf jij het aan om met je collega’s, vrienden of familie vol gas te geven op ons circuit? Hieronder lees je nog meer informatie over de kartbaan.

OOK INTERESSANT?

Direct meer weten?

Dagelijks telefonisch bereikbaar vanaf 9:00 uur (zondag 10:00 uur)

INDOOR KARTBAAN

In december 2016 opende The Maxx Veenendaal zijn technische indoor kartbaan en mochten de eerste fanatieke racers en het personeel het circuit uit proberen. Sinds die tijd zijn er veel meer rondjes gereden en natuurlijk ook records verbroken. Onze baan is maar liefst 300 meter lang en is ontworpen door Italiaanse specialisten.

VOOR WIE IS HET KARTEN?

Karten bij The Maxx Veenendaal is geschikt voor zowel beginnende rijders als ervaren coureurs. Karten kan al vanaf 9 jaar en een minimale lichaamslengte van 140 centimeter.

Duurzaam & veilig

Om tevens ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving, hebben wij gekozen voor elektrische karts. Er staan twintig karts in onze pitstraat, waarvan er tien karts tegelijkertijd de baan op gaan. Elke kart kunnen wij met onze software op afstand instellen op een bepaalde snelheid. Hierdoor kunnen dus ook kinderen hun eerste kartervaring op doen. Door de snelheid aan te passen creëren wij een veilige leeromgeving voor het kinderkarten.

Unieke boost- en reverseknop

Om de beleving van het racen nog meer te ervaren, bevinden zich twee knoppen op het stuur. Dit zijn een boost- en een reverse knop. De boost-knop kun je één keer in de dertig seconden gebruiken om een paar seconden lang te versnellen. Hiermee kun je dus nog net je tegenstander inhalen om zo de plek op de hoogste trede van het podium in te nemen. De reverse knop is om achteruit te gaan als je vast staat op de baan en niet meer vooruit kunt. Ideaal om snel weer deel te nemen aan de race!

Vlaggen en instructies

Om de baan nóg veiliger te maken is er altijd deskundig personeel aanwezig langs de baan. Zij beschikken over verschillende vlaggen en geven instructies aan de rijders. De zwart-wit geblokte vlag is voor iedereen wel bekend; de finishvlag. Dit betekent dat de heat is afgelopen en alle karts terug de pitstraat in gaan. Ook wordt er tijdens de heat gevlagd met blauw en geel. Geel betekent gevaar en is dus een waarschuwingsvlag, je mag niet meer inhalen en je dient je snelheid aan te passen. Als er met de blauwe vlag naar je wordt gezwaaid, moet je degene achter je laten inhalen. Op deze manier voorkomen wij botspartijen en zet je zelf ook een snellere tijd neer!

Copyright ©2020 - The Maxx Veenendaal

Realisatie: DKGS Agency