}

MA / DI

15:00 – 22:00 uur

}

WO

13:00 – 22:00 uur

}

DO

15:00 – 23:00 uur

}

VR

14:00 – 0:00 uur

}

ZA

12:00 – 0:00 uur

}

ZO

12:00 – 22:00 uur

over de kartbaan

In december 2016 opende The Maxx Veenendaal zijn technische indoor kartbaan en mochten de eerste fanatieke racers en het personeel het circuit uit proberen. Sinds die tijd zijn er veel meer rondjes gereden en natuurlijk ook records verbroken. Onze baan is maar liefst 300 meter lang en is ontworpen door Italiaanse specialisten.

Wil je meer weten over onze kartbaan? Lees hieronder verder.

Technische Indoor Kartbaan

VOOR WIE IS HET KARTEN?

Karten bij The Maxx Veenendaal is geschikt voor zowel beginnende rijders als ervaren coureurs. Karten kan al vanaf 9 jaar en met een minimale lengte. De minimale lengte om te kunnen karten is 1,40 meter.

DUURZAAM & VEILIG

Om tevens ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving, hebben wij gekozen voor elektrische karts. Er staan twintig karts in onze pitstraat, waarvan er tien karts tegelijkertijd de baan op gaan. Elke kart kunnen wij met onze software op afstand instellen op een bepaalde snelheid. Hierdoor kunnen dus ook kinderen hun eerste kartervaring op doen. Door de snelheid aan te passen creëren wij een veilige leeromgeving voor het kinderkarten. Daarnaast zijn wij een officieel gecertificeerde kartbaan (KNAF).

UNIEKE BOOST- EN REVERSEKNOP

Om de beleving van het racen nog meer te ervaren, bevinden zich twee knoppen op het stuur. Dit zijn een boost- en een reverse knop. De boost-knop kun je één keer in de dertig seconden gebruiken om een paar seconden lang te versnellen. Hiermee kun je dus nog net je tegenstander inhalen om zo de plek op de hoogste trede van het podium in te nemen. De reverse knop is om achteruit te gaan als je vast staat op de baan en niet meer vooruit kunt. Ideaal om snel weer deel te nemen aan de race!

VLAGGEN EN INSTRUCTIES

Om de baan nóg veiliger te maken is er altijd deskundig personeel aanwezig langs de baan. Zij beschikken over verschillende vlaggen en geven instructies aan de rijders. De zwart-wit geblokte vlag is voor iedereen wel bekend; de finishvlag. Dit betekent dat de heat is afgelopen en alle karts terug de pitstraat in gaan. Ook wordt er tijdens de heat gevlagd met blauw en geel. Geel betekent gevaar en is dus een waarschuwingsvlag, je mag niet meer inhalen en je dient je snelheid aan te passen. Als er met de blauwe vlag naar je wordt gezwaaid, moet je degene achter je laten inhalen. Op deze manier voorkomen wij botspartijen en zet je zelf ook een snellere tijd neer!

kartbaan lay-out

Plattegrond kartbaan the maxx veenendaal

veelgestelde vragen

Wat kost het karten?

Eén heat karten kost € 18,50 per persoon. Twee heats karten: € 34,95 p.p. & 3 heats voor slechts € 49,95 p.p.. Reserveer je kartheats hier. Voor € 7,00 extra per persoon kun je normale heats upgraden naar een Grand Prix (vanaf 8 personen).

Vanaf welke leeftijd mag je karten?

Karten kan al vanaf 9 jaar en met een minimale lichaamslengte van 140 centimeter. Deze lengte is vastgesteld uit onze ervaringen. Daarnaast wordt de snelheid aangepast en rijden kinderen in een speciale familieheat. Volwassenen of begeleiders mogen wel meerijden in deze heat, maar om het veilig te houden gaan zij ook op de begrensde snelheid! Reserveer hier je kartheat online.

Hebben jullie kinderkarts?

Bij The Maxx hebben wij geen speciale kinderkarts. Kinderen kunnen bij ons karten vanaf 9 jaar en met een minimale lichaamslengte van 140 centimeter. Onze elektrische karts kunnen aangepast worden in vermogen, stoelafstand en uitgerust kunnen worden met extra pedalen. Wij hebben geen duo-karts.

Kan je alleen komen karten?

Wij kunnen vooraf niet beloven dat jullie alleen in een heat zitten. Op de kartbaan van The Maxx gaan er maximaal 10 personen tegelijk de baan op. Bij een familieheat is dit 8 personen.

Wanneer is het (weer) Onbeperkt Karten?

Bij The Maxx is het één keer per maand tijd voor Onbeperkt Karten. Het Onbeperkt Karten is vanaf 16 jaar (m.u.v. kinderen met aantoonbare ervaring of van de kartlessen). Dit doen wij op geselecteerde zondagavonden. Een nieuwe datum wordt bekendgemaakt via de website, Facebook of Instagram de dag na het Onbeperkt karten of wanneer de eerstvolgende editie vol is.

Hebben jullie ook kartlessen?

In samenwerking met Den Hartog Racing geven wij kartlessen in Veenendaal. Lees hier meer.

Hoe hard gaan jullie karts?

De snelheid van onze karts is afhankelijk van het vermogen waarop gereden word. De maximale snelheid van onze karts is 55 km/u.

Loading...