Verslag kampioenenrace

Op 16 januari 2019 stond de spannendste kartwedstrijd van het jaar op de planning bij The Maxx Veenendaal. Alle maandsnelsten van 2018 namen het deze avond tegen elkaar op in een spectaculaire finale om zich ‘Karter van het jaar’ te mogen noemen. Met een enthousiast publiek, spannende muziek en snelle coureurs beloofde het een prachtige avond te worden.

Na een trainingssessie en kwalificatiereeks moesten Maarten Stam, Alfred van Ekeris, Ralph van de Pavert, Fabio Martina en Splinter Baart genoegen nemen met een plek in de troostfinale. Deze rijders zouden strijden voor de laatst beschikbare plek in de finale. Na een spannende race wist uiteindelijk Splinter deze plaats te bemachtigen, waarna hij meteen door mocht naar de finale tussen de 7 beste rijders van 2018.

Splinter Baart, Tim van der Heiden, Owen Dudok van Heel, Ben van de Pavert, Boris van de Beek, Mika van de Pavert en Lars van Ravenswaaij waren de namen die kans maakten op de titel. Een pluim gaat uit naar de kinderen van de kartlessen bij The Maxx (Splinter, Tim, Owen, Boris en Lars), een ongelooflijk knappe prestatie om met deze ervaren coureurs de strijd aan te gaan!

De rijders werden vlak voor de finale als ware sterren ontvangen op de baan, waarna voor het oog van een groot publiek de karters 1 voor 1 uit de startblokken kwamen voor de opwarmronde. De spanning steeg en nadat de rijders opnieuw in de startblokken stonden, werd de vlag gezwaaid en begon de 20 rondes durende finale.

Er werd voor iedere millimeter gestreden, waarbij de leider Lars alle zeilen bij moest zetten om de talentvolle Mika achter zich te houden. Meer naar achteren in het veld was het de vader van Mika, Ben van de Pavert, die zijn ervaring goed kon gebruiken om de strijd aan te gaan met de snelle jongens uit de kartlessen.

Uiteindelijk wist Lars van Ravenswaaij (14 jaar!) de titel ‘Karter van het jaar 2018’ binnen te slepen en mocht hij met de grote wisselbeker naar huis. Achter hem waren het Mika (9 jaar) en Boris (13 jaar) die het podium mochten betreden. Tim werd knap vierde door een gedurfde inhaalactie, gevolgd door Owen, Ben en Splinter.

Een prachtige avond, waarbij de kartlessen van Rick den Hartog en ‘Kartopa’ Henry Zantvoort duidelijk zijn vruchten hebben afgeworpen!

Ook in 2019 gaat The Maxx Veenendaal weer elke maand verder met het belonen van de snelste rijders, zodat er volgend jaar hopelijk weer een spannende finalerace wordt gehouden!

Copyright ©2020 - The Maxx Veenendaal

Realisatie: DKGS Agency
Loading...
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
ErrorHere