}

ZO

12:00 – 22:00 uur

Maxx Kart Cup Kampioenschap

Vrijdag 29 november werd de laatste race van het MKC-kampioenschap verreden op de indoor kartbaan van Tim & Tom Coronel in Huizen. Tijdens de kwalificatie wist Joey ‘Joe-Joe’ Kok de Warsteiner Pole Award in de wacht te slepen. Echter had Joey tijdens de race last van een onbestuurbare kart waardoor hij de pits moest opzoeken en in een nieuwe kart moest stappen. Helaas voor Joe-Joe was hier zijn race dus al verloren.

De Finalerace werd verdeeld over 2 groepen. In groep 1 (positie 8 t/m 14) was er een mooie strijd om de overwinning tussen Livius en Mark, die erg aan elkaar gewaagd waren aangezien ze meer naast elkaar reden dan achter elkaar! Uiteindelijk was het toch Livius, beter bekend als “Spidey”, die er met de overwinning in deze groep vandoor ging. Achter Mark leek Erik naar een zekere podiumplaats te rijden, maar door een spin in de laatste bocht voor start finish werd hij slechts 13e. Robert ‘Marlboro’ Pastoors profiteerde hiervan. Na een dramatische kwalificatie van zijn kant reed hij zichzelf alsnog op het podium van deze groep.

In de tweede groep (positie 1 t/m 7) ging de strijd aan het begin tussen Joey en André. Maar zoals eerder gezegd in dit verslag moest Joey vanwege technische mankementen aan de kart snel de pits in, waardoor de weg voor André a.k.a. Pluim vrij was. Achter Pluim reed Johan naar positie 2 en Jeffrey werd knap 3e op het circuit in Huizen. De man met de grootste glimlach deze dag was Elroy. Door zijn 4e plaats wist hij de MKC-titel (en zijn allereerste!) in de wacht te slepen.

Wanneer is de volgende race?
De 10 beste rijders gaan de Gold Cup: Race of Champions rijden op woensdagavond op 5 februari bij The Maxx Veenendaal.